Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی از بررسی برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی استان‌های لرستان، گلستان و یزد در بیست و دومین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با حضور وزیر نیرو خبر داد.

به‌گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، بنفشه زهرایی در این جلسه که در تاریخ دوم اسفندماه ۱۳۹۹ به ریاست وزیر نیرو و با حضور نمایندگان سازمان‌ها و وزارتخانه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، استانداران، مدیران شرکت‌های آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر اعضای کارگروه‌های استانی سازگاری با کم‌آبی این استان‌ها برگزار شد، افزود: در بخش اول جلسه به بررسی برنامه‌ سازگاری با کم آبی استان لرستان پرداخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: برنامه استان لرستان پیش از این در پنجاه و ششمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی مورخ بیست و پنجم آذرماه 1399 مورد بررسی قرار گرفته بود و پس از بازنگری برنامه بر اساس نظرات طرح شده در جلسه کمیته تخصصی، در جلسه بیست و دوم کارگروه ملی طرح شد.

مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو گفت: با اجرای برنامه‌ سازگاری با کم‌آبی استان لرستان در پایان برنامه هفتم توسعه به میزان 146 ميليون مترمکعب در برداشت آب از منابع زيرزمينی استان صرفه‌جویی می‌شود که از اين ميزان 143.5 ميليون مترمکعب در اثر اقدامات مشترک شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی استان حاصل خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنين طبق برنامه سازگاری با کم‌آبی مصوب شده، شرکت‌ آب و فاضلاب و سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری شرکت شهرک‌های صنعتی استان متعهد به کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی به ترتيب به میزان 2.1 و 0.6 ميليون مترمکعب شدند. طی این برنامه 2.9 میلیون مترمکعب نیز اصلاح مصرف و بهبود کیفی منابع آب از طریق تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از پساب انجام خواهد شد.

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی با بیان اینکه در بیست و دومین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، برنامه سازگاری با کم‌آبی استان گلستان نیز ارائه و مورد تصويب قرار گرفت، افزود: کليات اين برنامه در شصتمين جلسه کميته تخصصی بررسی و تصويب شده بود.

وی افزود: بر اساس اين برنامه تا پايان برنامه هفتم، صرفه‌جویی 141.59 ميليون مترمکعبی از منابع آب استان گلستان انجام خواهد شد که 122.64 ميليون مترمکعب آن از منابع آب زيرزمينی و 18.95 ميليون مترمکعب آن از منابع آب سطحی خواهد بود.

به گفته زهرایی، با اجراي برنامه ارائه شده، شرکت آب منطقه‌ای صرفه‌جویی 117.82 ميليون مترمکعبی از منابع آب زيرزمينی را انجام خواهد داد که 65.85 ميليون مترمکعب آن با همکاری سازمان جهاد کشاورزی انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: همچنين شرکت آب و فاضلاب و شرکت شهرک‌های صنعتی به ترتيب صرفه‌جویی 2 و 2.82 ميليون مترمکعبی را از منابع آب زيرزمينی انجام خواهند داد. سازمان جهاد کشاورزی نيز در اين برنامه 18.95 ميليون مترمکعب از منابع آب سطحی صرفه‌جویی می‌کند که 3.3 ميليون مترمکعب از آن را با همکاری شرکت آب منطقه‌ای انجام خواهد شد. سازمان منابع طبيعی و آبخيزداری نيز به ترتيب 50.4 و 54.8 ميليون مترمکعب بر منابع آب سطحی و زيرزمينی اثربخشی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه در بخش آخر بیست و دومین جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، برنامه سازگاری با کم‌آبی استان يزد ارائه و تصويب شد، افزود: کليات برنامه سازگاری با کم‌آبی استان يزد در چهل و ششمين جلسه کميته تخصصی تصويب شده بود که بعد از برگزاری دو جلسه کارشناسی و انجام اصلاحات مورد نظر دستگاه‌های عضو کميته تخصصی، به کارگروه ملی ارائه شد. با اين برنامه تا سال 1405 صرفه‌جویی بيش از 223 ميليون مترمکعبی از منابع آب زيرزمينی استان يزد انجام خواهد شد.

دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی تصریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای اين استان در راستای اجرای برنامه سازگاری با کم‌آبی 209.32 ميليون مترمکعب از منابع آب زيرزمينی صرفه‌جویی خواهد کرد که 200 ميليون مترمکعب از اين ميزان هم‌پوشانی با برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی است. همچنين شرکت آب و فاضلاب،‌ شهرداری‌ها و سازمان صنعت، معدن و تجارت صرفه‌جویی‌های 7.3، 2.38 و 4.8 ميليون مترمکعبی از منابع آب زيرزمينی انجام خواهند داد.

برچسب هاایران پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون) معاونت آب و آبفای وزارت نیرو وزارت نیرو

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: ایران وزارت نیرو آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو کارگروه ملی سازگاری با کم آبی میلیون مترمکعبی از منابع آب برنامه سازگاری با کم آبی سازگاری با کم آبی استان آب و آبفای وزارت نیرو منابع آب زیرزمینی سازمان جهاد کشاورزی میلیون مترمکعب شرکت آب منطقه ای انجام خواهد شد آب و فاضلاب صرفه جویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، احمد قندهاری به تشریح مهم‌ترین اقدامات مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در ۶ ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

وی افزود: در ادامه با توجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل توجه یافته است، به طوری که تا پایان فروردین ماه بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه تصریح کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد؛ در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه ادامه خواهد یافت.

به گفته قندهاری، تمامی این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومتر مربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه یادآور شد: تأمین نیاز زیست محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی در ادامه گفت: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه اقشار مختلف مردم، فعالان محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد قرار گرفته است. از دیرباز وزارت نیرو به عنوان متولی تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه، اقدامات کنترلی برای جلوگیری از کم آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به سوی کنشگران و ذی مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدامات بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه با وزارت نیرو است تا فرآیند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری اظهار کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری شدن آب به سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و عدم آبگیری انهار زراعی در فصل غیر کشت، بخش قابل توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل توجه نبود. این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود. به هر حال با سپری شدن پاییز و شروع زمستان به خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 6091123 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • جدول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی تصویب شد
  • منابع بودجه ۱۴۰۳ تصویب و جدول حقوق و مزایا رد شد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌نام «استاد فروغی»
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • صدور مصوبه کارگروه امور زیربنایی برای ۵۷ شهرک مسکونی
  • ۵۷ شهرک مسکونی مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان را اخذ کرده‌اند
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی